Wat is kanker?

U heeft onlangs van uw specialist te horen gekregen dat u een kwaadaardig gezwel (kanker) heeft. Tijdens en na dit gesprek heeft u vast al het een ander gehoord en gelezen over uw vorm van deze aandoening. Als u behoefte heeft aan meer informatie hierover, kunt u terecht op de volgende websites:

www.kwfkankerbestrijding.nl

KWF Kankerbestrijding zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving.

www.toekomstnakanker.nl

De website Toekomst na Kanker biedt u informatie over de mogelijkheden voor nazorg, ondersteuning en begeleiding voor mensen met kanker in de regio Noord Nederland, Noord Holland, Zuid-Holland Noord en de Flevoland.

www.kankerwiehelpt.nl

Informatie uit Zuidoost-Nederland met algemene informatie over kanker, de diverse vormen, het onderzoekstraject, wat ziekenhuizen uit de regio u kunnen bieden, adressen van hulpverleners en betrouwbare links.

www.oncoline.nl  

Hier vindt u de oncologische richtlijnen die RCWEST nastreeft.

www.pallialine.nl

Hier vindt u de palliatische richtlijnen die RCWEST nastreeft.

www.kwaliteitskoepel.nl

De Kwaliteitskoepel Medisch Specialisten i.o. is het samenwerkingsverband van de  29 medisch specialistische wetenschappelijke verenigingen en de Orde van Medisch  Specialisten met als doel het bevorderen van de kwaliteit van de  medisch-specialistische zorg in Nederland.

www.kankeronderzoek.info

Hier vindt u onderzoeksinformatie.

www.herstel-en-balans.nl

Site met een nazorgprogramma voor kankerpatiënten.

www.iknl.nl 

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) is een landelijke organisatie van zeven integrale kankercentra. IKNL verleent geen patiëntenzorg, maar richt zich op de zorgverleners, beleidsmakers en behandelaars.