Naar de bestralingsafdeling

Vervoer
U bent doorverwezen naar de Radiotherapieafdeling van het MCHaaglanden (locatie Lijnbaan) voor bestraling. Deze behandeling kan zowel klinisch (u bent dan opgenomen in het ziekenhuis) of poliklinisch (u komt dan vanuit huis) plaatsvinden. Zolang u verblijft in het ziekenhuis wordt vervoer voor u geregeld. Als u (weer) thuis bent en de bestraling gaat door, dan dient u zelf vervoer te regelen.

Parkeren bij locatie Lijnbaan
Achter het MCHaaglanden ziekenhuis bevindt zich een parkeerterrein waar u tegen betaling kunt parkeren. In de omgeving van het ziekenhuis zijn beperkte mogelijkheden om gratis te parkeren.
Voor patienten die een bestralingsafspraak hebben zijn er een aantal parkeerplaatsen gereserveerd, waar gratis kan worden geparkeerd; hier kunnen echter geen rechten aan ontleend worden. Bij de patientenvoorlichting krijgt u hierover mee informatie. Vraagt u er gerust naar.

Taxi
Als u niet met eigen-  of openbaar vervoer kunt komen,  kunt u gebruik maken van een taxi. Deze kosten kunt u - afhankelijk van uw zorgverzekeringspakket - gedeeltelijk declareren bij uw zorgverzekeraar. Bij de receptie van de afdeling kunt u meer informatie vragen.

Inschrijven
Voordat de behandeling plaatsvindt, dient u zich eerst in te laten schrijven bij het ziekenhuis waar de bestraling plaatsvindt.

Waar is de bestralingsafdeling?
Op de locatie aan de Lijnbaan zit de bestralingsafdeling op de benedenverdieping (-1) 
De andere locaties van RCWEST hebben geen bestralingsafdeling.

Route in het ziekenhuis op de locatie Lijnbaan
Hier neemt u de lift bij de hoofdingang (ingang Lijnbaan) en gaat u naar K (-1) voor de bestralingsafdeling.

Als u (rolstoel)vervoer nodig heeft van de hal naar de bestralingsafdeling, dan kan de receptionist(e) dit voor u regelen.