Vervanging van de bestralingstoestellen in RCWEST

Voor u en onze toekomstige patiënten zijn we continue aan het vernieuwen. Op dit ogenblik wordt één van onze bestralingsapparaten vervangen. Het oude apparaat is inmiddels weggehaald en het nieuwe apparaat, de Versa HD van de firma Elekta, is afgelopen week geplaatst. 

De technici, fysici en klinisch fysisch medewerkers, van Elekta en van RCWEST, zijn hard aan het werk om het apparaat neer te zetten en af te regelen zodat er in mei 2015 bestraald kan worden op het nieuwe bestralingstoestel. Ook een tweede bestralingstoestel gaat een vernieuwing doormaken, waardoor de bestralingsvelden nog beter aangepast kunnen worden aan het te bestralen gebied. De bestralingen zullen sneller uitgevoerd kunnen worden, waardoor patiënten minder lang op de bestralingstafel hoeven te liggen. In juli 2015 hopen we alle vernieuwingen aan de bestralingstoestellen te hebben uitgevoerd.

Ook zijn we bezig met vernieuwingen aan de apparatuur voor ademhalingsgestuurde borstbestralingen, en aan de software voor het maken van bestralingsplannen. Op deze manier willen we de bestralingstechnieken verbeteren voor onze patiënten.

RCWEST zal in 2016 gaan verhuizen naar MCH Antoniushove. Voordat deze verhuizing gaat plaatsvinden, zal de apparatuur, software maar zullen ook de bestralingstechnieken zo veel mogelijk geoptimaliseerd worden. Waardoor we ons in de verhuizingfase kunnen concentreren op het verplaatsen van de afdeling.