Hartenactie

Net als vorig jaar heeft het team van Radiotherapiecentrum WEST samen met beeldend kunstenares Anja Lemmen weer de actie "Hart onder de riem" opgezet. Deze actie vond plaatsvinden in de maand oktober 2011.

Uit betrokkenheid hebben Anja Lemmens van stichting Passie in Vorm en het team van RCWest kleurige harten aangeboden aan patiënten. Met deze harten willen we patiënten  letterlijk een hart onder de riem steken!

Anja Lemmen is in 2009 zelf door het bestralingsproces heen gegaan en merkte dat het prettig is als mensen op welke manier dan ook een steun in de rug voor je proberen te zijn.  Anja wilde iets doen voor mensen die hetzelfde meemaken als zij heeft meegemaakt en kwam met het idee harten aan te bieden aan mensen die bestraald worden.De harten zijn door stichting Passie in Vorm gemaakt  in samenwerking met (ex) psychiatrische patiënten van Galerie Anders Bekeken en kinderen van de kunstplanschool van het Seghbroekcollege in Den Haag.  De maand oktober is mede gekozen omdat deze maand borstkankermaand is, maar de harten zijn bedoeld voor iedereen die bestraald wordt.

Het team van RCWest steunt dit initiatief van harte en hoopt dan ook dat de patiënten deze harten daadwerkelijk als een steuntje in de rug ervaren hebben.

 nieuws